2018-11-25 2323 瀏覽
好耐冇喺廈門街食泰國菜,見呢間咁多人又落大雨就去試吓,超失望早知去返石水渠街食開嗰間首先叫佢比三杯水,完全冇理喺再吹之下先上一杯水,飲品叫咗青檸梳打(一啖都冇試過)同泰國奶茶,唔講唔知以為啲冰融左一個鐘之後先上杯奶茶俾你,又啖又稀,我寧願佢收貴啲畀返杯足料嘅我,嘢食叫咗炸蝦餅、脆肉炒椰菜苗、炸雞半隻、青咖喱豬另叫一碗白飯,除咗炸蝦餅同個菜係正常,如果呢兩樣都唔正常麻煩執咗間餐廳佢啦炸雞半隻上菜係一堆野,家陣我叫半隻wo,好在啲肉還OK,青咖喱豬簡直難食到一個點,只有一個辣字,完全冇青咖喱同椰汁味,豬肉片超鞋,其他配料見到都唔想食本來好想食佢個芒果糯米飯,但實在太失望所以最後都冇叫到,可能附近多咗好多外籍人士住所以大部份食客都係外國人,唔通佢哋嘅要求真係咁低,呢個價位既灣仔泰國餐廳唔係特別平但係佢哋都真係好冇誠意,我喺灣仔住左咁多年食盡灣仔咁多間餐廳,呢間真係好難得我食完飯返嚟即刻打個食評我絕對唔會再幫襯PS 純粹角度影到啲食物同飲品好大碟好大杯
我絕對唔會再幫襯

PS 純粹角度影到啲食物同飲品好大碟好大杯