2016-10-02
一個人出到旺角,又諗唔到食乜好,平時小弟都幾鐘意食下沾麵,咁又不如係旺角搵下有冇啦。就咁岩俾我搵到漁場有得食沾麵。但係去到門口先知。原來12點-3點先有沾麵。我去個時間係7點,只係得拉麵。行到門口,又冇理由唔食埋先走既。入到去,同平時細細間日本人開既拉麵店一樣,位唔太多,不過都坐得舒服。服務好好,俾個膠箱你放袋。再唔係反轉膠箱變櫈仔,等你隻腳唔會吊吊下咁。如果女仔長頭髮,佢仲會俾個髮圈佢,紮起d頭髮,費事d頭髮都食晒。(點解我知,因為隔離枱黎左對couple,個侍應就俾個髮圈個女仔)麵方面唔太多款,我叫左燒海蝦味豚骨拉麵。塊豚肉係燒過既,食落去比較香口,肉就唔會話太軟,岩我口味。湯有濃濃既豬骨味,亦唔會太鹹啵。而當夜因為肚餓,加左$10 多麵去到300g(冇記得既話),係絕對夠食!Total都係$98,價錢係合理既。不過係冇得同日本比。所以抵食指數4分。你問我會唔會再食,係會既。因為我仲未試個沾麵呀!!!
你問我會唔會再食,係會既。因為我仲未試個沾麵呀!!!