2018-11-16 376 瀏覽
過客🔀令我想起一句歌詞◀️除非你是我,才可與我常在▶️每一個與你擦身而過,相遇,分離,忘記,消失的人,其實也只是係你生命中的過客。正如,今天,誰遇見了你?明天,你又會遇見了誰?誰人將會成為誰生命中的過客?銅鑼灣有一間適合飲嘢傾計地方cafe,就正正用了◀️過客▶️這兩個字為店名。做完嘢,有時間,就當然約朋友🍻輕鬆一下,今次揀這間Cafe裝修好得意,一出電梯,掛有一些衣服,像個衣櫃一樣,打開衣櫃門一望入去四周環境,因為樓底高,有落地玻璃及露台,感覺很開揚坐下看看🤔飲那🍻?好快我就拍板點了Merry go round 過客特調啤酒🍻,味道不太濃,淡淡的麥香味,容易入口,適合女仔飲。而朋友點了徳國修士白啤Benediktiner Weissbier German ,始終是德國啤酒🍻麥味當然比較濃👍🏻口感豐富。當然唔少得點小食炸魚薯條🐟🍟,薯條是用薯角,炸魚粉漿不會太厚,咬下去啖啖魚肉另外還有點了義式肉丸🍡配玉米🌽片,肉丸配香濃的番茄醬汁,簡直是永遠不會失手的一個配搭,玉米片沾上番茄醬,簡直食唔停發掘了一個價錢唔貴又坐得舒適的地方,有機會一定會再來

發掘了一個價錢唔貴又坐得舒適的地方,有機會一定會再來
炸魚薯條
義式肉丸配玉片片