2022-11-27 1099 瀏覽
之前喺台灣淡水食過一次,嗰種味道念念不忘🤣經過筲箕灣東大街見到就忍唔住試吓,開盒已聞倒好香蛋味😋🤌🏻流心芝士蛋糕打開都係好香濃既蛋香味,呢種古早味好吸引,感覺好有台灣味🤣不過芝士狀態唔夠半溶,切開無想像中咁流心,可能我太晏先買,如果岩岩出爐應該會好好多😎蛋糕面層口感唔算太甜,內層鬆軟無比😋🤌🏻日式芝士蛋糕由於流心芝士蛋糕賣剩半舊🤣所以決定叫多一個蛋糕,佢唔係古早味但一樣好食😋水份多有彈性🤣呢個水潤度真係好好味,放完雪櫃凍一凍好似仲好食🤣🚩 Andy's 烘焙坊 (筲箕灣)筲箕灣筲箕灣東大街59-99號東威大廈地下6A-2號舖#addifoodie #addifoodie筲箕灣#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #香港插畫 #情侶美食 #HKcouple #hongkongdraw #foodiecouple #愛情插畫 #芝士蛋糕 #古早味

之前喺台灣淡水食過一次,嗰種味道念念不忘🤣
經過筲箕灣東大街見到就忍唔住試吓,開盒已聞倒好香蛋味😋

🤌🏻流心芝士蛋糕

🤌🏻日式芝士蛋糕

🚩 Andy's 烘焙坊 (筲箕灣)
筲箕灣筲箕灣東大街59-99號東威大廈地下6A-2號舖

#addifoodie #addifoodie筲箕灣
2022-11-26
10 分鐘 (外賣自取)
  • 流心芝士蛋糕