2020-02-01 282 瀏覽
今日同幾個朋友慶祝生日,揀咗呢一間日本餐廳,店舖比較細所以我哋都係打電話去book定位穩陣啲!我哋坐咗係角落頭位,感覺自成一角傾計都幾舒服嘅!我哋買咗啲蛋糕諗住一陣同壽星慶祝,餐廳都好樂意幫我地雪住☺️呢個章魚小丸子都幾足料,食落去就熱辣辣,喜歡章魚小丸子嘅人可以一試!雞泡魚乾可以係話我見到必叫嘅野食,不過可惜佢整得太硬,咬嘅時候需要啲牙力呢個魷魚鬚配埋泡菜嚟食個感覺都幾新鮮,係一個幾特別嘅開胃菜,呢個叫做富士山,見個名幾搞笑所以就叫咗嚟食,真係幾特別,佢下面係小卷,上面有啲蟹柳同芝士,仲有啲辣辣地嘅醬汁,都幾特別!推介大家試吓!彩虹卷,食落就冇咩特別,可能因為食咗富士山卷先,呢個相對就比較失色呢個定食其實都有好多唔同嘅食物,前菜-中華沙律,有刺身-三文魚,吞拿魚(唔記得咗另一件係乜嘢😂),有小食-雞翼,有小卷-炸蝦卷,有烏冬,大至上都中規中矩,不過烏冬偏淋,我個人鍾意食質地煙韌嘅麵!最後食甜品我哋買嘅蛋糕終於上啦,餐廳好好,幫我地做好裝飾,等上枱嘅時候靚靚咁呈現出嚟!成功俾咗驚喜壽星!
章魚小丸子

雞泡魚乾