2017-07-29 2751 瀏覽
見Openrice的師兄師姐都共同認為好食的西餐廳,於是同朋友仔去到佐敦食好西!環境有Raw的感覺,再加上暗暗的燈光,有種令人放鬆的感覺。我地叫左5個主菜Share,希望試多D唔同的菜式。首先上菜的是西班牙巴馬火腿芝士手工脆餅。呢個長方形的薄脆餅用左好多我心愛的芝士,好香!巴馬火腿的份量適中,每塊薄脆餅都會有火腿。成日睇我的食評都應該見過好多次黑松露意大利飯。今次個松露醬唔錯,特別一提係芝士,總覺得呢D用大芝士刨出黎的芝士先襯食意大利飯或意大利粉。牛扒到!如果無記錯呢塊係肉眼。煎得好香的牛扒,大家記住一上菜就好食啦,因為個個Moment先係最好味,因為放耐左,入面的餘温就會影響個質感。呢個係天使紅蝦香辣蒜片墨魚麵,呢個墨魚麵有輕輕的辣味,令個麵增加左個層次。另外一題的是麵的蝦比較大,但如果大家好同我一樣係Share dish的就比較難分。呢個係原隻炭燒波士頓龍蝦 配黑松露薯條!大家見到嗎?龍蝦係有膏架!不過個龍蝦焗耐左少少,食落有少少乾身。薯條的黑松露醬係好好味。我地仲唔夠喉,另外order一份黑松露薯條!