2015-11-07 163 瀏覽
食物份量雖然不多,但看看餐牌,套餐配搭都幾豐富,我揀左豆花米線配麻皮蛋,拍青瓜,小食杏鮑菇和飲品蜂蜜紅棗。雖然係小食,但是米線同配料份量剛好,好岩成日口痕既朋友,米線較稔,豆腐好滑,加上微辣醬汁下,真係幾好味,個人建議先用湯匙品嚐豆腐花,因為當撈勻後香味會被醬料稍為掩蓋,而拍青瓜都醃得好入味,凍凍地入口非常青爽,皮蛋味道都幾好,幾入味,仲有少少辣香,只係切得大左少少,杏鮑菇係酥炸既,灑上椒鹽作調味,外層鬆脆香口,內層菇香嫩滑,加上又係健康小食,真係多食幾啖都無妨,另外冰凍既蜂蜜紅棗凍飲就甜度適中,好解渴之餘,仲口感十足,因為當中仲夾雜著絲絲紅棗肉,真係好有口感,總括黎講份量真係幾多,所以唔建議大家飯前去食!
2015-09-20
下午茶