2024-04-11 34 瀏覽
🎈 建議場合:#普通拍拖  👤 建議人數:外賣💸 人均消費:<$50【1個人食咗啲咩?】- 原味忌廉泡芙⭐⭐⭐⭐⭐「口痕好味小食」個原味忌廉泡芙,真係令我驚艷不已!經過間鋪頭,就已經可以聞到一陣淡淡嘅香甜味道,令人垂涎欲滴。泡芙本身有一個金黃色嘅脆皮,入口之後就融化於舌尖,咬落去嘅感覺真係酥脆多醬。佢唔會太甜,所以唔會過份沉悶。最重要嘅係裡面嘅忌廉,絕對係這個泡芙嘅亮點。佢嘅忌廉香濃滑嫩,完美地平衡咗淡淡的甜味,每一口都係一個滋味的享受。忌廉本身帶有微微的香草風味,增添咗層次感。泡芙呢個尺寸啱啱好,唔會太大太小,食一個,啱啱好。仲有一個好處就係可以隨時享用,唔會覺得太過飽。總括而言,呢個原味忌廉泡芙真係一個美味的小食,適合任何時候享用。佢嘅脆皮、香濃的忌廉以及適中的甜度,確實令人難以抗拒。如果你鍾意甜品,絕對唔可以錯過呢款泡芙。我一定會再買返嚟,同朋友分享呢個美味。如果你仲未試過,快啲去試下,你一定唔會後悔!📍 *西樹泡芙*旺角港鐵旺角站11號舖 (港鐵旺角站E2出口 約0分鐘路程)
🎈 建議場合:#普通拍拖
👤 建議人數:外賣
💸 人均消費:<$50

【1個人食咗啲咩?】

- 原味忌廉泡芙

⭐⭐⭐⭐⭐「口痕好味小食」

📍 *西樹泡芙*