2024-01-26 124 瀏覽
一入到樂天皇朝,馬上感受到濃厚嘅中式氛圍,心諗:今晚食嘅唔係普通㗎!先嚟條精選皇朝小籠包,咬落去嘅一剎,肉汁四射,每粒餡料都係精心烹調,真係勁過瘾 😋。記住,一定要係蒸籠出嚟即刻食,滋味幾嗲!再嘆個紅油抄手,賣相靚噏,外皮嘅嫩滑同內肉嘅鮮香,真係夾得好勁,一啖咬落去,味道層次分明,辣香而唔會攪你個胃。炸面黃配蟹粉,簡直就係勁正啊,自家優質嘅蟹肉同湯汁嘅搭配,真係正中我個下擺!仲有李白醉雞,出面千篇一律嘅口味喺度就變得特別,雞肉嫩滑酒香,一試難忘。肉碎欖菜乾煸四季豆,份量夠哂,好有嚼勁又香口,真係每一啖都令我嘴角上揚。食完都想讚句,如果你想試啲平民價錢但高級享受嘅中式菜,呢度絕對值得一試!下次記得要帶埋班friend嚟share嗰種幸福感!🤤🥟👌