2022-05-26
今晚嚟個ladies’ night🗣撐下枱腳。2個女仔👭🏽出去食,都係鍾意搵d igable📸嘅餐廳🍴。我諗起係荃灣千色匯🏫入面,有間成日排哂長龍🫡,專門食創意卷物🍥嘅日本餐廳🇯🇵。🥗 日式麻醬秋葵豆腐沙律豆腐、秋葵、蕃茄、蟹籽、蔬菜🫠配好香嘅芝麻醬。大大碗😍好滿足。🍥 超級龍卷風好朋友🤠話今日一定要食到鰻魚🐟。所以我地就揀咗個有鰻魚、海老、芝士、青瓜,再頂層鋪咗薯片🥔嘅卷物嚟食。每種食材都有各自唔同嘅味道同口感😎,但卷埋一齊😉都依然保留住佢地本身嘅味道。🥳🍣 金龍卷似乎金龍卷係必食嘅🤩,見到隔離每一枱都有叫。😎外層有我最鍾意食❤️嘅三文魚😍,刺身鮮甜好味。😋下層卷物由炸蝦、芝士+壽司飯卷成,口感豐富!🤭🍤 雜錦天婦羅有秋葵、紫薯、蝦。😉 雖然係炸蝦,但絕對唔係死實嘅蝦肉,外層脆口,內裏Q彈。🤤秋葵天婦羅有驚喜🤩,起初以為只係普通秋葵加炸嘅外層😅,點知一咬開😬就咬到蝦滑。估唔到秋葵同蝦滑又幾夾喎!😍
2個女仔👭🏽出去食,都係鍾意搵d igable📸嘅餐廳🍴。
🥗 日式麻醬秋葵豆腐沙律
豆腐、秋葵、蕃茄、蟹籽、蔬菜🫠配好香嘅芝麻醬。
大大碗😍好滿足。
🍥 超級龍卷風
好朋友🤠話今日一定要食到鰻魚🐟。
🍣 金龍卷
似乎金龍卷係必食嘅🤩,見到隔離每一枱都有叫。😎
外層有我最鍾意食❤️嘅三文魚😍,刺身鮮甜好味。😋
下層卷物由炸蝦、芝士+壽司飯卷成,口感豐富!🤭
🍤 雜錦天婦羅