雖然今日係情人節,需要食啲比較浪漫嘅嘢食,但係節日來講最緊要特別,所以就揀咗呢間餐廳去試吓佢好出名嘅煙燻肉三文治。煙燻肉三文治喺香港並唔係好多地方可以食得到,呢一間餐廳喺網上評價都唔錯,喺唔同嘅食評佢嘅賣相都好吸引。當日情人節人數唔多,座位非常寬躺,環境衛生都做得非常好。主要就係叫咗佢個煙燻肉三文治Reuben, 佢就包埋有個side dish再加無限增加嘅酸瓜,酸瓜半條半條咁上,亦都非常之酸,非常開胃。個side dish我就叫咗薯條,數量非常之多,都係新鮮即炸,感覺有啲熱氣;個主菜係煙燻肉三文治,份量好多啖啖肉,佢啲肉亦都肥瘦均勻,唔會話好dry,佢本身個醬汁同醃料處理得好好,食完之後好滿足!最令我驚訝的,是原來逢星期二有買一送一優惠,所以當我以為要比三百幾蚊買單時, 佢拎張單嚟原來淨係百五蚊,感覺好開心,賺哂!
當日情人節人數唔多,座位非常寬躺,環境衛生都做得非常好。

Reuben
2023-02-14