2014-05-21 1144 瀏覽
尋日同男朋友去沙田新城市廣場行街,之前聽朋友講好似開左間school food諗住想試下la!點知去到原來仲未開張...見對面壽司店冇人排隊(因為都成9點幾)又太肚餓就決定試下!我地揀左table坐得舒服d,坐低就拿拿聲叫野食la!叫左我最愛既蟹籽沙律,不過唔係好夠沙律醬so叫waitress姐姐幫我追加左一碟!then叫左三文魚,腐皮,帶子,蟹柳壽司!三文魚壽司都幾足料厚身,唔係薄薄一塊食左好似冇食個d!其他就normal水準 男朋友就點左鰻魚,象拔蚌,珍寶帶子,醬油三文魚壽司!鰻魚壽司真係超好味,好厚又多汁,加埋旁邊d(不知明)粉一齊食好香口!超抵食!象拔蚌壽司好fresh,咬落好爽同好甜,同出面個d冇味package貨兩回事! 珍寶帶子同帶子既對比,係大隻d既!食落其實都唔係好大分別,不過不失la都係賣噱頭既姐!因為同男朋友都係細食之人所以試唔到太多,下次會再黎試其他的!
男朋友就點左鰻魚,象拔蚌,珍寶帶子,醬油三文魚壽司!
珍寶帶子,帶子壽司
2014-05-20