2020-11-19 928 瀏覽
11月天氣咁好又唔會好熱,想搵一間有outdoor嘅餐廳食午餐,見到依間係Stanley 11咁方便就試下我哋3個女仔叫左3個Set Lunch (湯/沙律+主菜+飲品 ) 全日早餐 $148同一般嘅all day breakfast,依個係用mini burger 代替左toast,幾特別,個漢堡扒好juicy,沙律菜都好新鮮,仲有2塊Parma Ham,配沙律剛剛好。唯一美中不足係隻糖心蛋,蛋黃部份好”水”,而且無咩味,唔似一般嘅日式糖心蛋,如果用返炒蛋或日式糖心蛋,效果會更好柚子蜜烤無骨鴨 $168上菜時一大舊鴨肉仲要皮有d燶燶哋,心諗今次中伏,點知係最有驚喜,以為咁大舊肉一定會好鞋口,點知肉質非常嫩滑,而且有香烤味道,我哋三個都讚不絕口無花果釀烤雞卷 $188每一口雞都有淡淡嘅無花果果香味,相信係用咗雞髀肉,唔會鞋口,而且沒有油膩嘅感覺,食完都唔會有罪惡感Latte $40 (Set -$25)唔係好識咖啡,但依杯好香,絕對唔係連鎖店嘅貨色Honey Ginger Latte $55 (Set -$25)(Espresso + 薑 + 燕麥奶)薑味香濃,但有少少蓋過咗咖啡味,

全日早餐 $148

柚子蜜烤無骨鴨 $168

無花果釀烤雞卷 $188

Latte $40 (Set -$25)
唔係好識咖啡,但依杯好香,絕對唔係連鎖店嘅貨色

(Espresso + 薑 + 燕麥奶)
薑味香濃,但有少少蓋過咗咖啡味,如果唔鍾意太濃嘅咖啡味,依杯好適合

整體都係好,d staff 都好nice,而我哋最鐘意個outdoor位,可以飲番杯咖啡慢慢食個lunch,好relaxing。下次放工試埋佢個Bar,望落都幾OK
2020-11-17