2020-02-10 81 瀏覽
銅鑼灣有幾條珍奶街🤣 係hysan後面就有四五間台式飲品店,間間都唔錯幾多捧場客😛圓圓小姐算係新開,開咗一陣🙈 店內裝潢勁少女心,全部都係粉紅色💕 飲品都幾少女架,有火龍果同士多啤梨嘅鮮果茶😂 不過今日突然好想飲珍珠奶茶,就放棄左鮮果查,嗌咗其中一款招牌:圓圓珍珠炭焙烏龍奶茶😍 圓圓珍珠即係混珠,有黃金珍珠同埋黑糖珍珠😋 珍珠頗有咬口幾煙韌,煮得好入味,滲出淡淡嘅蜜糖同黑糖味🥰 混珠亦比單點黑糖珍珠冇咁漏,飲落順口👍🏽 呢杯係我飲過最濃茶味嘅珍奶😮 茶底好濃好出,帶有少少苦澀味(我嗌微糖呀) 飲完冇咩罪惡感🤣其實之前已經幫襯過一次架啦,試過佢嘅仙草同埋小芋圓都唔錯🤤 兩款都幾推薦,仙草好滑,而芋圓幾有咬口😙 學生有優惠呀~▫圓圓珍珠炭焙烏龍奶茶 $25

▫圓圓珍珠炭焙烏龍奶茶 $25
  • 圓圓珍珠炭焙烏龍奶茶