餐廳: 교자상
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
《교자상 GYOJASANG - 銅鑼灣》講起居酒屋,大多數人都會諗起日式居酒屋多個韓式居酒屋,近年香港好似都多咗唔少專做韓國菜嘅居酒屋🏮今次收工就同朋友去咗位於銅鑼灣一間好有feel嘅韓式餐廳,餐廳嘅裝修同環境都睇得出係行高檔路線,不過以同類型嘅韓國餐廳嚟講其實價錢唔算特別高,如果想食韓國嘢坐得舒服啲同埋有情調啲,我會非常推介呢一間韓國餐廳👍🏻💁🏻‍♀️烤熟成雞翼 熟成牛就食得多,熟成雞翼就真係第一次試😋雞翼嘅味道好似濃縮咗咁,有一浸煙燻嘅香氣,雞翼雖然外皮脆卜卜,但係入面都仲保留住Juicy嘅肉質,用嚟送酒唔錯喎☺️💁🏻‍♀️韓式甜辣炸雞我其中最鍾意嘅韓式就係甜辣炸雞,甜甜辣辣嘅感覺好開胃,而且外皮脆卜卜係好好食嘅☺️基本上每次食韓國嘢都必叫,佢嘅份量係好多的,如果兩個人的話食完真係可能唔使食其他嘢😂另外我想強調嘅係個蓮藕天婦羅係神來之筆🫶🏻一客炸雞只有兩件,爽口而且帶有少少椒鹽味😍必定要食埋佢啊💁🏻‍♀️海膽紫菜包飯見個個都叫呢一度菜式,就知佢係正嘢啦,鮮甜嘅海膽下面係生牛肉同埋脆黃瓜同青瓜,一個紫菜包飯有多種口感,最正嘅係佢一啖一件,唔會食到好撓攪但又食得到所有食材既味道💁🏻‍♀️烤1++
《교자상 GYOJASANG - 銅鑼灣》

💁🏻‍♀️烤熟成雞翼

💁🏻‍♀️韓式甜辣炸雞

💁🏻‍♀️海膽紫菜包飯

💁🏻‍♀️烤1++韓牛

重點推介梗係要講吓呢個1++韓牛啦,一上菜嘅時候我同朋友都嚇親,一份最少有20件牛肉卷😱超大份到可以話係四個人份量都唔誇張😂好靚女既店員喺我哋面前即席烤熟d牛肉卷,牛肉卷入面包住咗蒜苗,韓牛嘅油脂浸滿咗喺蒜苗入面,食落好香口又唔會太過油膩,店員仲提供咗麻油鹽醬俾我哋點嚟食,不過朋友話驚太過油膩,只係點咗少少鹽就已經好夠味💪🏻如果係食肉獸的話呢一個鐵板烤韓牛一定會令你大滿足😎

整體嚟講呢間餐廳除咗裝修同環境好有格調之外,我亦都留意到佢係Pet-friendly嘅餐廳,室外嘅位置可以比主人同寵物一齊進食,而且外面設有暖爐,就算當日凍冰冰坐喺個爐隔離都會覺得暖笠笠,坐出邊飲酒個感覺都十分唔錯👍🏻推介
2024-01-24