餐廳: 皇室冰廳
資訊:

2020-10-21 120 瀏覽
平時好鍾意食蕃茄焗豬扒飯,朋友仔推介話呢間焗豬好食。一試果然唔錯。揀左鮮茄焗豬扒飯 $58 配特飲Oreo 朱古力 $8 (跟餐加配)大大入,唔係平面,係成個龔起。最欣賞佢係用新鮮菠蘿,新鮮菠蘿係特別香。加🍅,茄汁、芝士、菠蘿、鮮茄、少少菇同一大塊豬扒。整體好豐富,茄汁方面調味甜甜地微微酸,怕食酸野嘅人都啱食。豬扒已切好咗,可以唔使用刀。份量夠食到尾。口感鬆軟香口。加茄汁焗過,好開胃,中和左肥膩感。飯底炒過香口鬆軟。我覺得如果女仔細食其實兩個人share都會夠食Oreo朱古力好濃又唔會過甜,加咗Oreo餅碎算係錦上添花😋整體食物質素:4 / 5💰性價比:4 / 5👍推薦指數:4 / 5

揀左鮮茄焗豬扒飯 $58
配特飲Oreo 朱古力 $8 (跟餐加配)

飯底炒過香口鬆軟。

我覺得如果女仔細食其實兩個人share都會夠食

Oreo朱古力好濃又唔會過甜,加咗Oreo餅碎算係錦上添花

😋整體食物質素:4 / 5
💰性價比:4 / 5