2019-07-12 220 瀏覽
好朋友生日,雖然就遲左成個月先同佢慶祝,但地方係我挑選既。點解會揀呢度食飯呢?因為我之前有食過,對佢地既食物質素滿意,色香美都有齊,不過原本想約朋友平日下午6:00,但佢突然OT,變左7:30先到到,咁我就7:15去排隊了,都有7-8張枱等緊,無籌攞的,是要在門口排隊等,大約半小時就入到去了。一客酸忌廉黑松露薯條 🍟我個朋友最喜歡食黑松露,而我最喜歡食薯條,叫呢個小食就可以滿足到我地兩個,薯條夠脆,即叫即炸。一碟松葉蟹忌廉意粉 等緊位,排緊隊既時候,就已經流住口水睇住人地食緊呢碟意粉。意粉上的松葉蟹腳夠肉地,配有蟹肉、蟹子和蟹膏🦀,拌混成碟意粉先吃,好好味,醬汁都一滴不留。一個Lemon Ricotta Pancake 上次因爲我食左佢地個疏乎厘,所以今次我點了Pancake,而且把它當蛋糕再加上一個祝福送給我朋友😂pancake 鬆軟鬆軟的,不過檸檬味唔算好濃。我見到個檸檬片咁靚都忍唔住放左入口tim🍋三樣野都夠我地兩個食了P.S.排到時最少要有一半人到齊先入得有限時間
好朋友生日,雖然就遲左成個月先同佢慶祝,但地方係我挑選既。

酸忌廉黑松露薯條

松葉蟹忌廉意粉