2018-01-27 106 瀏覽
呢日我同朋友都放半晝,所以我就接佢放工兼見面會合左佢之後,我地都決定去醫左肚先本身諗住同朋友去食蘭桂坊開左無耐既吉列牛架......點知我地去到就見隔離開左間"車仔麵"店,仲好爆場咁啵朋友見到之後就突然轉軚話想食麵,跟住我地就入左去坐低,準備醫肚當日極級肚餓既我決定食得豐富啲,所以就一口氣揀左6個餸,黎一碗加左腩汁既“五餸麵(另加一款餸)”HKd$60+10嗰日好想食丸,所以揀左牛筋丸、墨丸、海膽丸同魚皮餃,當中既用料都唔係cheap cheap貨色,尤其係牛筋丸仲好彈添另外個兩款餸就更加出色:豬軟骨同甜酸齋豬軟骨炆得鬆化入味,而甜酸齋既調味適中,愈食愈想食麵底我就配左平日比較少見既菠菜麵,麵質爽口,不錯喔我地仲嗌左兩款小食一齊share:“炸軟殼蟹”HKd$28同“特色豬頸肉”HKd$28,呢兩款小食既味道都好唔錯喎當中既豬頸肉肉質爽彈,而軟殼蟹就香脆惹味唔油膩個日我仲飲左枝清潤既“蜜糖水”HKd$18添嗜辣既朋友就一路食一路讚店家既辣椒油好香又夠辣,睇黎中意食辣既真係可以試試從呢度既食物質素同別緻有特色既裝修可以睇得出店家既誠意,所以即使只係食平民化既車仔麵都可以令人食得好滿意
呢日我同朋友都放半晝,所以我就接佢放工兼見面

會合左佢之後,我地都決定去醫左肚先
本身諗住同朋友去食蘭桂坊開左無耐既吉列牛架......

點知我地去到就見隔離開左間"車仔麵"店,仲好爆場咁啵

另外個兩款餸就更加出色:豬軟骨同甜酸齋

豬軟骨炆得鬆化入味,而甜酸齋既調味適中,愈食愈想食

麵底我就配左平日比較少見既菠菜麵,麵質爽口,不錯喔

我地仲嗌左兩款小食一齊share:

當中既豬頸肉肉質爽彈,而軟殼蟹就香脆惹味唔油膩

個日我仲飲左枝清潤既“蜜糖水”HKd$18添

午餐