上年11月放假嘅時候去咗梅窩Chill吓,放鬆心情遠離繁囂😌 嗰日行完銀礦灣行到攰攰地就入咗呢間「The Kitchen」一邊食一邊等下一班船🛥呢間餐廳係一間寵物友善餐廳,店主同店員都好熱情,會同客人啲寵物玩😆 呢度嘅地理位置唔錯,近梅窩碼頭, 食完就可以夠鐘上船🤣 餐廳有室內及室外座位,個人就覺得坐室外正啲,望到少少海景🌊 又可以吹吓海風~❤️ Parma Ham (small) $148 (價格可能有變動)呢間餐廳Pizza出名大💁🏻‍♀️ 呢度嘅small size都好大塊!根本係外國size嚟😂 大過平時見到嗰啲大批🤭 餠底超薄脆可口,邊位焗得仲脆,脆到好似薯片咁😮 食起嚟咔嚓咔嚓聲,帶有麥香味🌾 Pizza 以parma ham、parmesan cheese、車厘茄、火箭菜為主,望落蕃茄醬唔多,但其實啱啱好,無被香濃芝士蓋過蕃茄味道👌🏻 材料新鮮, Pizza分成六片,食完都唔覺膩,輕鬆食完!😎 一個人KO半個唔係問題!❤️ Mango Smoothie $48好大杯!味道有啲似喺澳洲飲過嗰間Boost Juice Bars嘅mango magic🥤好fresh有水準!有驚喜🤭❤️

❤️ Mango Smoothie $48

❤️ Iced Coffee $32
呢度嘅咖啡都OK,搭配鮮奶入口幼滑,咖啡香醇偏甜。夠冰凍❄️

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
食物同飲品都唔錯!推薦Mango Smoothie,好飲!如果我住附近應該會每日買一杯嚟飲!😂