2023-07-06 232 瀏覽
知道呢間am.pm好幾年但一直冇機會試, 早排突然好想食梳乎厘Pancake, 有日就專登過去買黎試下. 我order了原味梳乎厘 ($50三塊), 價錢比平時去cafe食Souffle Pancake平D, 通常去cafe食一份都至少90蚊, 不過呢度就要企喺附近食+拎住食, 如果有幾張枱提供比客人立食, 相信會好好多. 而且印象中附近都冇簷篷之類既野, 如果食食下落雨真係超狼狽.... 而呢份原味梳乎厘, 賣相係幾吸引, 但一食第一啖就發覺唔係佢所標榜既"即叫即製" , 因為件Pancake完全唔係熱, 只係暖暖地, 呢方面真係幾失望...當時我比完錢落單後隔左一兩分鐘就有得攞已經覺得好出奇, 正常情況下即叫即整唔會快到咁卦. 除左溫度唔夠熱, 其他部份其實就算OK既, Pancake上面D cream幾香滑, 味道唔算好甜, Pancake質感都鬆軟滑溜,有梳乎厘既空氣感, 而且都食到蛋香味.

2023-06-20
外賣自取