餐廳: 天 · 悠蔬食
資訊:

2021-10-28 261 瀏覽
平時都好少食素菜,喺荃新天地二期見到呢間素食都幾吸引,就去試吓佢啦!店舖好闊落,因為時間未係食飯peak hour,人唔算多。舖面顏色好pink好cute😂我個人幾鍾意😂店舖都好貼心咁會準備濕紙巾俾食客抹手♥️野菜粟米雪耳忌廉濃湯配香脆法包✨✨濃湯texture好thick,有好濃嘅粟米味,入面仲有好多粟米粒同雪耳,口感同用粒都滿分!法包脆香,食落唔乾,送湯一流。泰式鳳梨炒飯配沙嗲串燒✨✨飯嘅份量都頗大,加上兩串串燒,同旁邊嘅小沙律,都真係好飽!串燒嘅沙嗲醬好食,好香,微辣;串燒嘅「肉」同真肉口感好似!仲要整到外面脆脆地入面軟,唔講真係以為食緊真肉。旁邊嘅沙律都幾新鮮,唔錯。飯嘅味道都幾香,完全唔油膩,入面有菠蘿配酸甜甜,令我一啖接一啖;仲有冬菇增加咗口感,真係好食。斑蘭椰汁千層糕✨✨呢個千層糕好食!椰汁同斑蘭嘅味都好濃,而且口感煙韌,重點係跟餐加真係好平!極度推薦!而店員都幾貼心,會特登望望你係咪食完個主菜先上甜甜,加分👍👍👍加埋個飲品,成個lunch都好完整了!素食餐聽咁高質,而且健康,下次一定會再幫襯!

店舖都好貼心咁會準備濕紙巾俾食客抹手♥️

野菜粟米雪耳忌廉濃湯配香脆法包✨✨
野菜粟米雪耳忌廉濃湯配香脆法包

法包脆香,食落唔乾,送湯一流。

泰式鳳梨炒飯配沙嗲串燒✨✨
泰式鳳梨炒飯配沙嗲串燒

飯嘅份量都頗大,加上兩串串燒,同旁邊嘅小沙律,都真係好飽!

斑蘭椰汁千層糕✨✨
斑蘭椰汁千層糕

加埋個飲品,成個lunch都好完整了!

素食餐聽咁高質,而且健康,下次一定會再幫襯!
野菜粟米雪耳忌廉濃湯配香脆法包
斑蘭椰汁千層糕