2019-12-13 29 瀏覽
開會前先要吃飽😁。 今早又約了早餐會, 我成日好懷疑, 點樣一邊食野一邊開會呢, 食到一口都係野, 講野都講唔清啦!所以一般如果約早餐會,我都會自己先吃飽, 開會時就喝一杯咖啡, 最多就吃幾件水果。今朝約係尖沙咀某酒店, 我就在附近找了間咖啡店。因為我很愛佢地嘅Toast。唔知點解日韓國咖啡店啲Toast特別好食, 麵包特別鬆軟。調料又鹹又甜但唔知點解混著又出奇地好味。好似今次我點呢份火腿芝士toast。本身麵包已經塗了牛油同蜜糖烘烤, 中間夾有火腿跟半溶芝士。面頭吱了勁多酸酸甜甜的蛋黃醬。多士已經切好一cube cube方便食。因為toast係即叫即整, 所以新鮮熱辣, 入口鬆軟,味道複雜豐富。早上要醒神, 我先來一杯espresso。估唔到咖啡幾香, 入口都算順滑,甘得嚟唔苦。食飽飽,點知開會時間延後一小時,咁多時間我只好點多杯野再坐多陣。今round點左杯堅果冰咖啡,加多cream😁, 飲落好滿足,雖然多cream, 但咖啡味唔會被蓋過。

2019-12-10
早餐