2021-05-16 3217 瀏覽
幾時後可以喺大西北開返間?如果佢開喺大西北,我一星期要食一次,我會將去列為長期飯堂日本野之中,我鍾意食卷物多個壽司同刺身。卷物係次次去親都一定要叫,係因為佢卷物係即叫即做。而金龍卷都係我嘅首選,因為成日喺連鎖店食嘅都係啲飯凍冰冰,個蝦淋到💩咁。芝士魚餅 $53好香嘅芝士,個份量啱啱好,又唔會蓋過魚餅味道👍網燒牛舌心 $68我覺得牛舌最重要嘅係口感,而呢間做到我要嘅效果,同埋佢配有嘅麻油,點左反而中和咗佢本身牛舌嘅鹹,同埋冇諗過佢同麻油會夾到雜錦天婦羅 $61出色嘅天婦羅一定係外脆內軟,而且表皮唔會出晒油,最重要嘅係要有碎。呢間食得出即叫即做,上到嚟就算過咗一陣都係熱辣辣,最緊要炸物本身用油去炸會顯得好油,但食落唔會成口油,好食到我連碟上面嘅脆脆都食埋。蟹膏帶子炒飯 $176平時出面食嘅炒飯炒完之後會有啲乾,除咗口乾之外仲會哽胃。開頭見到個底好油,以為佢用咗好多油去炒,但到食落去除咗啲飯唔會乾,仲會食到煙煙銀銀,唔哽位之餘仲唔覺得佢油,我哋見到嘅油應該係蟹膏炒完之後本身蟹膏嘅油。帶子份量都多,而且細細粒,帶子同飯一齊食唔會話好似食緊兩樣嘢咁。
幾時後可以喺大西北開返間?
如果佢開喺大西北,我一星期要食一次,我會將去列為長期飯堂

日本野之中,我鍾意食卷物多個壽司刺身。卷物係次次去親都一定要叫,係因為佢卷物係即叫即做。

芝士魚餅 $53
好香嘅芝士,個份量啱啱好,又唔會蓋過魚餅味道👍

網燒牛舌心 $68

雜錦天婦羅 $61