2020-08-08 735 瀏覽
食呢餐都係上個月嘅事,本來無諗住寫,但見佢咁多喊面,我覺得又唔係咁差。朋友點左一人套餐Set2,包一碗咖哩,一份烤餅,兩件雞同一杯飲品。個兩件雞就係印度野好興嘅串燒五香雞扒Chicken Tikka,個人一向都麻麻地呢味,覺得好乾同香料味太重,咁呢度都係一樣,咁先正宗?哈哈。咖哩就揀左咖喱羊肉Mutton Curry,羊都有好幾件,但個咖哩汁稀如水,香料味就有啦,但要左spicy都係一啲都唔辣嘅?有啲失望喎。跟配嘅烤餅Naan正正常常,幾香口,食咖哩真係要配佢先夾。自己就點左羊肉多納Lamb Doner Roll,想食呢樣好耐,外於價錢,成日唔捨得點,哈哈,因為佢同個餐一樣錢,散點無野飲送嘛。講返個卷,係好好味嘅!!羊肉好有羊味,全瘦但不韌,大量生菜,蕃茄同生洋蔥包住,皮煙韌有咬口,蔬菜多汁清爽,醬汁係類似千島醬嘅味道,酸酸地咁樣,而且脹卜卜好大條夠飽肚,正呀~飲品方面散點左酸乳酪Lassi,同朋友跟餐的印度奶茶Indian Tea。隻匙羹上枱時就插左入杯度,好明顯用佢黎攪混過,不過無所謂嘅,又唔係高級餐廳,可接受。味道就係印式的香料奶茶,香香的幾好飲㗎。自己杯乳酪揀左要鹹味,飲落無乜
跟配嘅烤餅Naan正正常常,幾香口,食咖哩真係要配佢先夾。
自己杯乳酪揀左要鹹味,飲落無乜特別,唔覺得好鹹,酸酸地嘅乳酪味囉,好厚好濃,個人覺得好好味,不過朋友驚肚屙死都唔肯試。

個一人餐就好一般,但自己點嘅羊肉卷同乳酪飲品都好正,我決定比笑面支持下佢~
2020-07-10