今日一場嚟到主要係想睇劏魚表演記得去東京嘅時候都想去築地市場睇劏魚但時間太早起唔到身 到而家連日本都去唔到 無緣睇即劏拖羅( ・᷄ὢ・᷅ )劏魚表演由16:30開始不過唔係日日有 想睇就要留意鉄火堂social media page預告我都幾好彩 當日劏嘅魚超巨型113公斤 好似一個人咁大條 場面非常震撼 ‪(⌯˃̶᷄ ⁻̫ ˂̶᷄⌯)‬就算唔買都可以睇同打卡( ー̀֊ー́ )✧不過一場嚟到都想試下即劏即食!´•ᴥ•`拖羅壽司盛盒($50)價錢十分相宜 赤身x2 中拖x1 大拖x1 都只售$50 平均$1x 有一嚿 仲平過donki~而且係即劏 呢個體驗都值回票價( ー̀֊ー́ )✧呢個盛盒一次可以食曬三大部位 岩曬三心兩意嘅朋友 我就最鍾意肥美大拖 油脂味香 美中不足唔算太厚切 但絕對對得住呢個價錢赤身比較食到吞拿魚原味 都唔會太瘦 食落都食到啖啖油香 因為即劏即食嘅關係 唔會未融雪又唔會太冰 口感比較天然´•ᴥ•`大拖+中拖刺身除左壽司當然都試埋刺身原汁原味喺圖都見到大拖嘅油脂分佈夠曬肥中拖雖然冇咁肥 但勝在冇筋 入口即融 大拖就齒頰留香 各有千秋 一次過食曬就最滿足 偷聽到師傅同另一個客人講佢最鍾
今日一場嚟到主要係想睇劏魚表演
記得去東京嘅時候都想去築地市場睇劏魚
劏魚表演由16:30開始
就算唔買都可以睇同打卡( ー̀֊ー́ )✧

不過一場嚟到都想試下即劏即食!

´•ᴥ•`拖羅壽司盛盒($50)
赤身比較食到吞拿魚原味 都唔會太瘦 食落都食到啖啖油香
因為即劏即食嘅關係 唔會未融雪又唔會太冰 口感比較天然

´•ᴥ•`大拖+中拖刺身
除左壽司當然都試埋刺身原汁原味
喺圖都見到大拖嘅油脂分佈夠曬肥
中拖雖然冇咁肥 但勝在冇筋 入口即融 大拖就齒頰留香 各有千秋 一次過食曬就最滿足 偷聽到師傅同另一個客人講佢最鍾意中拖 唔會太肥蓋過左吞拿魚原味 個客人即刻買左中拖試試‪(⌯˃̶᷄ ⁻̫ ˂̶᷄⌯)‬

即劏即食嘅體驗十分特別 仲要撞正劏條咁巨型嘅魚 更睇到師傅功架 想食到味道口感最天然嘅拖羅
都可以去鉄火堂一遊 止一止去唔到日本嘅癮( ´͈ ᗨ `͈ )ノ