2019-05-02 2125 瀏覽
大坑好多隱世餐廳,勁多高級嘅日本料理都集中係附近,約定一個月一次帶屋企人食好西,搵大坑餐廳實冇死😂蕃茄沙津 作為前菜清新又開胃幾正,賣相似足一朵花螢光烏賊 配上少量薑蓉去腥味,而且帶甜完全唔似出面個種死鹹黑鯥魚 第一次食呢種魚 肉質爽口鮮味深海池魚 微微燒燒帶出佢獨特嘅甜味鯛白子 白子好補身,第一次食係驚驚地😂但細佬話食過好正,猛咁叫我食。其實食落一d怪味都冇,綿密滑嫩嘅口感,一試上癮嘅感覺拖羅 赤貝 呢樣兩樣我冇試到 佢地話拖羅好肥美好味野菜天婦羅 - 南瓜 蕃薯 椒 呢到嘅天婦羅非常出色,炸漿薄 ,脆而沒有油膩感,吸油紙只有輕輕嘅油腔。餐廳重有溫馨提示,唔駛用天婦羅汁,只要蘸上岩鹽 冬菇好香,保留水份之餘外皮香脆和風炸雞 炸雞香脆帶甜味,on top有滿滿嘅沙律醬同仲舖底嘅椰菜絲,搭配好好可以解膩以一間高級日本餐廳埋單唔算貴,仲有唔少稀有嘅食材你試過夠,唔錯唔錯😛

蕃茄沙津
作為前菜清新又開胃幾正,賣相似足一朵花

螢光烏賊 配上少量薑蓉去腥味,而且帶甜完全唔似出面個種死鹹
黑鯥魚 第一次食呢種魚 肉質爽口鮮味
深海池魚 微微燒燒帶出佢獨特嘅甜味