2024-04-26 69 瀏覽
都係果句、屯馬線真正方便我四圍覓食,繼續尋覓我最鍾意嘅梳乎厘班戟,今次又嚟宋王臺啦Spice Butter Roasted Chicken Biryani 香料牛油烤春雞伴印度香飯-> 睇中呢個main因為想食印度香米,鍾意食起嚟啲飯粒鬆軟乾身粒粒分明、唔糊唔黏,呢度都做到曬。Gravy於biryani嚟講亦重要,食得餐廳用咗洋蔥蕃茄加香料做醬汁,倒入雞和飯撈勻嚟食,最最最重要係搗爛個焗蒜頭花撈埋落啲飯裡面、每啖飯都香噴噴!哈哈反而隻春雞變咗配角,唔係話佢唔好食都焗得幾香嫩,但係個飯較吸引啦Pistachio & Jasmine Paste Souffle Pancakes開心果茉莉花醬日式梳乎厘鬆餅-> 我一心為個souffle pancake而嚟,揀咗心儀嘅開心果味。Pancakes厚厚兩大個震感十足,鬆軟度做到亦食到蛋味、中間位略為濕潤建議再可熟dd。面頭有開心果粒所以nutty味係由呢啲果仁提供,個綠色醬茉莉花味存在感較強,整體表現不過不失Irish Coffee愛爾蘭咖啡-> 威士忌、蜜糖、忌廉加咖啡,入口有濃烈酒香亦有甜和滑口感,aftertaste

Irish Coffee
愛爾蘭咖啡

-> 威士忌、蜜糖、忌廉加咖啡,入口有濃烈酒香亦有甜和滑口感,aftertaste帶有咖啡酸味,適合愛飲酒人士品嚐