2021-04-10 1066 瀏覽
係IG見到有人介紹呢間Cafe,就趁放假去一去。新界人平時好少去港島,仲要係海怡半島咁入。😂係海怡半島站一出,仲要行一段路先去到呢間Cafe. 呢間Cafe係一幢商業大廈裏面,原本一出lift係見到一間賣木傢俬嘅舖頭,以為去錯地方,問職員先知原來Cafe係最入面,要兜多幾個彎先見到。Cafe嘅窗係對住一個大海景,坐喺度食嘢真係非常之relax. 好舒服叫左兩個lunch setveggie pesto pasta $80 + Latte 雖然係素食,但味道都好多元化。落咗啲三色椒,好甜,不過覺得略嫌比較多油。至於latte,麻麻哋,口感唔夠細滑,咖啡味比較淡。spaghetti bolognese (beef) $80 + Tea呢個意粉就比較乾身,都有好重嘅芝士味,食落都唔會太漏。Carrot cake $50蛋糕比較細件,甜度都算適中。總結來講呢間店都值得一試,坐喺窗邊望住個景,可以同朋友傾幾個鐘。但係注意,窗台嘅位置有限,如果想望住個靚景可能就要早啲去。😂

叫左兩個lunch set

呢個意粉就比較乾身,都有好重嘅芝士味,食落都唔會太漏。

Carrot cake $50
蛋糕比較細件,甜度都算適中。