銅鑼灣區食咩都好似好貴,但有一間扒房稱上糧尾救星,就係Hugo Le Resto Grill~😎 網上訂座成日都會有折扣優惠,但只限散叫食物同埋現金支付如果叫左Signature Dinner,沙律吧可以任食,有干邑龍蝦湯飲,有時沙律吧仲會有青口同蝦,價錢中等,但水準絕對有保證👍🏻------菜式1. 美國頂級牛腹肉扒 4.3/52. 美國頂級牛板腱扒 3.8/53. 西班牙伊比利亞全橡果黑毛豬鞍架 4/5以下是牛腹肉扒外配薯條,最好食一定係粗薯條🥰大大條之餘,亦唔會太咸,炸得剛剛好同埋乾身,而牛腹肉扒亦是好水準,鐵板下有個蠟燭可以一直保持牛扒熱度,牛扒總共有四件,相中有一件分左比屋企人🙈味道超重牛味,冇筋之餘亦唔會好韌,個人認為唔需要點汁都已經好好食😋以下是牛板腱,呢塊牛既筋比較多,所以有一部我都冇食到,而牛的味道同樣出色,五成熟冇煮過火,比起牛腹肉較有嚼勁,但薯仔較為有點失色,好似未煮熟,比較生😥黑毛豬鞍好大塊🙈切落去唔係過熟既白色,係少少呈粉紅既顏色,肉質入味,食落唔會好嚡

------
菜式