餐廳: 柏景餐廳
資訊:

2016-10-26 12628 瀏覽
2016-10-21柏景餐廳 ******************大胃聯盟最近確實有D忙....又有D懶, 食完成個星期先寫。由於大胃首領10月份生日, Sino Club優惠, 所以就選擇Sino旗下皇家太平洋酒店既柏景餐廳食左一餐。******************先講海鮮, 其實冇乜選擇, 有凍蝦、瀨尿蝦、清口、蟹腳、螺, 冇生蠔,冇龍蝦。一開始實在太多人, 所以冇拎, 但之後望清楚, 又覺得唔吸引, 所以最後冇食海鮮。一開始就食熱盤, 選擇一般多, 甜酸魚柳粉漿薄, 醬汁酸甜適中; 蟹肉薯仔餅, 雖然係超級飽肚既薯餅, 但當中包含左蟹肉, 炸得又脆; 羊架好軟, 但有DDDDDD羶味。******************冷盤方面, 選擇又係唔多, 4款火腿, 4款cheese, 賣相唔係非常十分吸引。沙律除左提供沙律菜俾我地下配搭, 中有D已經整好既沙律, 雜果沙律、通粉沙律都有, 但味道不甚突出。******************其實大胃首領食buffet都比較少會去食麵, 但今次就試左海鮮湯麵。個湯海鮮又真係唔錯, 有龍蝦味, 似一個中式龍蝦湯。************
2016-10-21
柏景餐廳
******************
同la scala一樣, 柏景餐廳間中會有special dish 出爐, 會打鑼叫人出去湊熱鬧, 當日其中一個special係「巨輪芝士黑松露直通粉」(個名我作既), 愛cheese之人最愛, 醬汁好濃, 黑松露味離遠都聞到, 加上菇類增加口感, 大胃首領認為呢個係全晚既亮點。
******************
甜品, 大胃首領重點介紹拿破崙, 因為拿破崙係眾多款甜品中最好既。最少酥皮脆, 叉得開; 雪糕櫃就放左出門口, 提供好多口味既moevenpick雪糕, 有脆口雞蛋仔, 但窩夫就十分失色, 又唔脆, 果醬/朱古力醬又稀又唔好味。(不雪糕果個人態度仲幾差, 黑口黑面)
消費: $602.8 / 2 adults
優惠: Sino Club 生日買一送一優惠

(半價優惠, 不妨一試, 但原價就完全唔值)
2016-10-20