2020-03-12 831 瀏覽
久違同朋友相約喺旺角食午餐,咁啱大家都想食辣野,見到呢間裝修好粉紅好少女,午餐套餐又幾抵食就去試下。週末下午1點左右上到餐廳,可能太奈冇行登打士街,都唔知樓上變咗做食肆。餐廳都好大好闊落,但週末嘅下午都係得2-3枱🤔成間餐廳好多粉紅色午餐套餐都唔少選擇,我哋揀咗老壇酸菜魚同麻辣小香鍋。附送飲品揀咗凍洛神花茶,個杯好靚😂味道唔算淡,都有飲到洛神花嘅茶味。好快我哋叫嘅嘢食就到咗,望落好似夠辣,好正,可惜...老壇酸菜魚:望落好紅,但冇咩辣味,仲要勁咸...啲魚嘅骨都好多,要專心食魚唔可以講野🤷🏻‍♀️麻辣小香鍋:同我之前食過嘅差好多,冇咩麻辣嘅香味,啲食材全部都好似翻炸咗幾次,又霉又乾。食咗幾啖我地就放棄總結:午餐真係唔得,唔知晚餐會唔會好啲,不過我唔會再食🤭

成間餐廳好多粉紅色

午餐套餐都唔少選擇,我哋揀咗老壇酸菜魚同麻辣小香鍋。

好快我哋叫嘅嘢食就到咗,望落好似夠辣,好正,可惜...

總結:午餐真係唔得,唔知晚餐會唔會好啲,不過我唔會再食🤭