2017-04-07 708 瀏覽
工作中午餐來到旺區,可以唔使食茶餐廳, 揀咗呢間西餐廳,兩點幾去到唔使等位,店面唔大,磚牆深色桌皮椅,最入一個大酒吧,好西式餐廳格局,店員又全套黑色侍應制服,幾專業嘅應覺!不過店員提醒三點落場(當時兩點幾)即刻落單,食物陸續上菜!餐包:烘得香脆嘅提子包好香,連平時我唔喜歡夾乾果嘅麵包都覺得好味,醬汁撈咗黑椒,好香又夾麵包!好味午餐餐湯:甘荀湯,同事飲午餐沙律:黑醋汁沙律,蔬菜新鮮!以無甘味嘅菜為主!油醋汁好濃!什果撈少許沙律醬,仲有水果原味!好味!炭燒澳洲牛肉眼扒($85)賣相靚,牛扒炭燒到有格格紋,牛扒幾肥,煎完啲肥膏出晒油好肥美,做到要求嘅5成熟,肉質好淋,牛味重,加啲黑椒汁辣辣地,唔會蓋過牛扒本身!波浪薯條好脆,有薯味!點茄汁好味!拌碟蔬菜新鮮,加咗油醋汁,酸酸地開胃!好味!香焗安格斯牛肉醬茄子芝士意大利粉($65)同事食烤蜜糖司華力腸茄醬長通粉($65)同事食,佢比咗少許腸我食,皮脆肉嫩,蜜糖汁剛好甜甜地吊出香腸嘅鹹香!好味精選甜品:檸檬芝士(跟餐加$20)方塊蛋糕太細件,慕絲滑但無乜芝士味!檸檬酸味又無,呍呢嗱雪榚幾大球,香滑但無乜呍呢嗱味!士多啤梨爽脆酸甜!ok朱古力蛋榚(
午餐餐湯:甘荀湯,同事飲
香焗安格斯牛肉醬茄子芝士意大利粉($65)同事食

精選甜品
朱古力蛋榚(跟餐加$20)試咗一啖蛋榚,又係滑但無乜朱古力味!
餐飲:

熱咖啡:灰色瓷杯,咖啡夠熱,但咖啡唔夠濃兼帶澀味!落兩包糖都唔得,唔好味!

凍咖啡:同事飲,都係話唔夠濃!

凍檸茶:同事飲

食物好味,餐具擺盤幾精緻!

男店員有啲cool,不過幾好服務嘅,只係無乜笑容!佢有提醒我哋3點落場(當時兩點幾)略胖女店員就親切啲,會問下食物好唔好味!店員都著全黑色制服,感覺好專業!我們出咗單先加多個甜品(佢哋要改單)都無黑面!

食物、環境同服務都幾好!午餐價錢又幾抵食!good!
2017-04-05