2019-11-03 2408 瀏覽
是日唔係太舒服,本來想食齋菜,但望一望地圖覺得好遠。企響觀塘鴻圖道大街,食飯時間人來人往,難免有啲不知所措。到處都係傳單紙仔飛來飛去有啲又要上樓落樓左兜右兜,嗰頭有啲暈嘅我真係頂唔順。近近地就得有個阿姐遞上一張$3折扣券,叫我上樓上。見啲食物都似樣,就試吓啦。行樓梯上咗一樓, 佢開門就搵到啦佢開門就搵到啦,午餐選擇唔算多,但有齊豬牛羊雞飯或意粉,而且西餐有茶有咖啡算係咁,餐廳環境都是正,有電視有新聞睇。好想食意粉,胃口唔大食唔到扒餐,就點左個意式香草什菌焗牛扒條意粉。好快上菜,佢將啲牛扒切到一條條超方便,牛扒條又多又抵食,仲要個白汁香草菇菌好好味。一盤意粉唔好睇佢細細兜其實好大碟。唯一失色係個咖啡,好酸有啲難飲。講食物就真係滿分。

唯一失色係個咖啡,好酸有啲難飲。講食物就真係滿分。