餐廳: 旺記冰室 (建利大廈)
資訊:

餐廳: 旺記冰室 (建利大廈)
資訊:

2018-12-06 1643 瀏覽
返學11點就黎到灣仔食呢間餐廳,平時聽人講就講得多,自己就真係第一次食。黎到都係11點零,唔洗排隊,店入面已經有幾台客人食緊。入到去夥計服務態度幾好。叫左個最多人食嘅叉燒滑蛋飯試下,加埋凍奶茶。黎到個飯賣相好吸引,好大碟。個蛋食落好嫩好滑,有蛋香味,應該唔係加蛋粉黎炒。叉燒偏瘦,適合我呢啲唔食肥肉嘅人啦而且份量都算多,一個人食絕對飽肚。下面啲飯有好多甜豉油汁,食落絕對唔會dry. 整體黎講係一個好好味嘅飯,價錢唔算貴,所以性價比較高。但係杯凍奶茶就比較平平無奇啦,可能係因為加得比較多冰,第一啖飲落幾香濃,但係越來越淡,我到後尾放棄左無飲到啦 食完嘅時候係打工仔lunch時間,所以舖頭外面有好多人排緊隊,所以就急急腳走左啦。得閒經過嘅朋友仔不妨可以試下,但係如果專門過黎排隊,就唔係咁抵食啦。
叉燒滑蛋飯

2018-11-14