2020-02-21 319 瀏覽
有一約咗朋友嚟呢度食晚飯,客人唔算太多所以坐得幾舒服,服務態度好好,環境都唔錯,坐低左之後店員會為你奉上茶水,同埋餐牌,睇完餐牌之後,我哋就決定咗叫個二人餐,但因為我唔食羊嘅關係,所以店員好好咁幫我轉咗做牛柳粒,而刺身就由三品升級咗做五品,然後我哋就叫咗一人一支雪花啤酒啤啤佢,首先嚟到嘅係頭盤,蝦肉玉子同埋刺身蟹子沙律,蝦肉玉子好香蝦味,幾好味,至於刺身蟹子沙律好開胃,佢裏面有蟹子,三文魚刺身粒,同埋吞拿魚刺身粒,口感不錯,好fresh,然後有個佐酒小食,就係牛蒡漬物,朋友超級喜歡食,因為酸酸地咁更加開胃,之後就係輪到刺身五品,當中有吞拿魚,三文魚,油甘魚,劍魚,同埋帶子刺身,另外旁邊就有煙三文魚壽司,一件油甘魚壽司,刺身都好新鮮,好有咬咁,唔會好薄,然後就係炸物天婦羅,有炸蝦,番薯,茄子,天婦羅唔算太厚粉漿,入口脆脆,但內裏仲係熱辣辣的,最值得推介嘅就係蒜片牛柳粒,你都好香蒜味,牛柳粒份量適中,牛肉好有咬口,味道幾好,居酒屋當然少不免有串燒食啦,我哋就叫咗一口甜薯,每粒都好甜,好好味,牛舌同雞腎燒得好香口,爽爽的,計完骨就吹波波,但略嫌硬身左少少,去到最尾就係稻庭烏冬,湯底好好味😋整
有一約咗朋友嚟呢度食晚飯,客人唔算太多所以坐得幾舒服,服務態度好好,環境都唔錯,坐低左之後店員會為你奉上茶水,同埋餐牌,睇完餐牌之後,我哋就決定咗叫個二人餐,但因為我唔食羊嘅關係,所以店員好好咁幫我轉咗做牛柳粒,而刺身就由三品升級咗做五品,然後我哋就叫咗一人一支雪花啤酒啤啤佢,首先嚟到嘅係頭盤,蝦肉玉子同埋刺身蟹子沙律,蝦肉玉子好香蝦味,幾好味,至於刺身蟹子沙律好開胃,佢裏面有蟹子,三文魚刺身粒,同埋吞拿魚刺身粒,口感不錯,好fresh,然後有個佐酒小食,就係牛蒡漬物,朋友超級喜歡食,因為酸酸地咁更加開胃,之後就係輪到刺身五品,當中有吞拿魚,三文魚,油甘魚,劍魚,同埋帶子刺身,另外旁邊就有煙三文魚壽司,一件油甘魚壽司刺身都好新鮮,好有咬咁,唔會好薄,然後就係炸物天婦羅,有炸蝦,番薯,茄子,天婦羅唔算太厚粉漿,入口脆脆,但內裏仲係熱辣辣的,最值得推介嘅就係蒜片牛柳粒,你都好香蒜味,牛柳粒份量適中,牛肉好有咬口,味道幾好,居酒屋當然少不免有串燒食啦,我哋就叫咗一口甜薯,每粒都好甜,好好味,牛舌同雞腎燒得好香口,爽爽的,計完骨就吹波波,但略嫌硬身左少少,去到最尾就係稻庭烏冬,湯底好好味😋整體來講都唔錯,大家可以去試吓。
2020-01-21