2009-11-01
要搵一間餐廳大家都喜歡真係好傷腦筋呀,當冇目標係OPENRICE漫遊緊既時候, 無意之中比我見到依間私房菜,而且見到啲食評都幾GD GD, 所以決定黎依喥攪十月之星既生日會。我地8個女仔ORDER左13碟餸,1. 生菜包 --> 好正連唔食辣既我都覺得好味道2. 咖哩雞 -->啲汁連蒜茸包一齊食一流3. 哈春卷 -->普通左啲, 哈餅正好多4. 蒜茸包X2 --> 連咖哩汁食無敵5. 哈餅 --> 脆, 唔油, 秘製醬正, 下次一定會再叫6. 海南雞飯 --> 平靚正, 有成隻雞, 都只係收我90蚊7. 冬陰公 --> 我冇飲呀, 不過其他人話希左啲, 但都ok8. 燒豬頸肉9. 通菜10. 柚子沙律 --> 好正, 柚子好甜, 不過如果冇左啲椰絲我會更愛11. 太式炒金邊粉-->反而炒金邊粉我就有啲失望啦, 唔知係唔係佢地今日失左手, 下次我唔會叫囉12. 芒果燸米飯x2 -->芒果好甜呀第一次食私房菜都預左人手唔夠架啦, 因為佢地冇請到人, 全部都係自己人, 就連PR都係由一個小妹妹擔任, 所以大家鍾意
我地8個女仔ORDER左13碟餸,
1. 生菜包 --> 好正連唔食辣既我都覺得好味道
2. 咖哩雞 -->啲汁連蒜茸包一齊食一流
3. 哈春卷 -->普通左啲, 哈餅正好多
4. 蒜茸包X2 --> 連咖哩汁食無敵
8. 燒豬頸肉
9. 通菜
12. 芒果燸米飯x2 -->芒果好甜呀
第一次食私房菜都預左人手唔夠架啦, 因為佢地冇請到人, 全部都係自己人, 就連PR都係由一個小妹妹擔任, 所以大家鍾意有人service既話依間唔係一個好既選擇, 但對於我黎講依樣野唔算得太重要囉。