2019-12-23 299 瀏覽
香港終於搵到一間岩我口味既酸菜魚,就係十二味,十二味有數間分店,後來先知原來尖沙咀係旗艦店,所以裝修上亦特別用心,成間餐廳都好有中國風!另外一直播住五月天既歌,邊唱邊食,別有一番風味當日午餐時間黎到,叫左2個set lunch, 套餐包括左飲品 x1,前菜x1, 白飯x1,再加一款自選菜式! 餐飲選擇左酸梅湯,口味清爽唔會過甜,如果唔岩飲,亦都可以選擇加錢轉其他飲品! 前菜就係蒿筍,係用蒜蓉涼拌,蒿筍夠新鮮,唔會有渣,好清新人見人愛酸菜魚~酸菜魚份量都幾多,幾條辣椒拌上酸菜,就成為酸酸辣辣既湯底,可以就咁直接飲,或者撈飯食都一流!口水雞~口水雞應該約有半隻份量,仲有雞脾位,拌有青瓜,辣度可以自行選擇 ,雞夠滑身,襯上辣油就更加惹味!甜品選擇左紅糖磁粑~呢個絕對係必食,外脆內軟,磁粑本身就無咩特別味道,但當外層沾滿黃豆粉+黑糖醬,就成為左一款出色又傳統美食~必食~

人見人愛酸菜魚
口水雞