2018-11-18 2830 瀏覽
元朗食burger既餐廳唔多,食過幾次覺得呢間質素唔錯又坐得舒服,呢日朋友話入元朗搵我食野,知佢中意食西野就帶佢黎試下~餐廳走美式風格,四周都有塗鴉、用色偏向鮮豔繽紛,俾人一種玩味輕鬆既感覺。仲有窗邊吧枱,可以睇住街景食野,相當寫意。定價唔貴,最平$68已經有選擇,之前食過份量都幾大黎得cafe點少得炸魚薯條,呢度既魚柳都好好好好大塊大到差啲見唔到啲薯條。炸得好金黃香脆,雖然唔算好厚肉,但魚肉濕潤滑口,唔會好散。主打既大漢堡,要分開食先食到,厚到無可能一啖咬哂咁多層漢堡扒好重牛味,調味略微鹹左啲,但同芝士一齊食中和返。中間仲夾左酸瓜,食起黎帶點酸味令整體無咁漏。麵包搽左牛油再烘,香口啲,如果可以脆身少少無咁煙韌口感就更好茄味突出,酸中帶微辣,食得出加左芝士,味道惹味香口。旁邊仲有好juicy既車厘茄,一吉落去咇汁,好新鮮除左面頭兩隻虎蝦外仲有幾隻蝦碌,幾好餸蝦碌好食過虎蝦,新鮮啲肉質實啲。一排無黎水準依舊,仲係咁大份抵食,兩個人差啲食唔哂,希望一路keep住就唔洗出到好遠食

仲有窗邊吧枱,可以睇住街景食野,相當寫意。

定價唔貴,最平$68已經有選擇,之前食過份量都幾大

脆魚薯條

黎得cafe點少得炸魚薯條,呢度既魚柳都好好好好大塊
大到差啲見唔到啲薯條

炸得好金黃香脆,雖然唔算好厚肉,但魚肉濕潤滑口,唔會好散
紐約雙層八安士牛堡

主打既大漢堡,要分開食先食到,厚到無可能一啖咬哂咁多層

大虎蝦羅勒鮮茄意粉

茄味突出,酸中帶微辣,食得出加左芝士,味道惹味香口。

旁邊仲有好juicy既車厘茄,一吉落去咇汁,好新鮮

除左面頭兩隻虎蝦外仲有幾隻蝦碌,幾好餸
蝦碌好食過虎蝦,新鮮啲肉質實啲。

2018-11-17
脆魚薯條