每次食親炸物都食到成口油?一係炸粉成呎厚?一係灘耐咗唔香脆?☹️☹️☹️No!No!No!今次為大家介紹呢間就冇以上呢啲問題嘅出現啦!中環天婦羅名店天海開設嘅副線品牌「天海家草庵」,不論係炸漿配方、用油、醬汁同米飯都同本店一樣,但價錢就親民得多,雖然係咁但都係堅持用料新鮮👍🏻百令蚊就食到正宗天婦羅❤️❤️❤️海鮮山葵天丼 $158雖然係呢度最貴嘅款式,但我覺得呢個價位食到呢種質素又咁足料嘅天婦羅,我會形容為賺咗🤣!每一件天婦羅都非常出色,重點推介軟殼蟹-啖啖肉不特止,仲要有膏的,每啖都好幸福!p.s. 叫全隻嘅軟殼蟹丼會有驚喜❤️👍🏻 雞蛋-督穿流落黎嘅蛋汁撈落啲飯度,同醬汁相輔相成,一絕!❤️👍🏻帆立貝-鮮甜又厚肉好滿足 !❤️烏賊-好細嫩,輕輕一咬就咬得開!❤️另外可以以山葵鹽作配搭,別有一番風味👍🏻自選天婦羅定食 $30 + 3款餸同丼飯一樣包前菜同麵豉湯,可以選擇白飯或烏冬,至於食咩餸就豐儉由人啦,比較適合啲胃口比較細嘅朋友!留意到晚市menu先有有一夜干魚提供😮有啲驚訝,好想下次黎嗰陣叫埋黎試👍🏻最後其實天婦羅係一道屬於蒸嘅料理😯天海家草庵 (北角)北角和富道21-53號和富地庫57及58號舖

今次為大家介紹呢間就冇以上呢啲問題嘅出現啦!

百令蚊就食到正宗天婦羅❤️❤️❤️

海鮮山葵天丼 $158

每一件天婦羅都非常出色,重點推介

帆立貝-鮮甜又厚肉好滿足 !❤️
烏賊-好細嫩,輕輕一咬就咬得開!❤️

另外可以以山葵鹽作配搭,別有一番風味👍🏻

自選天婦羅定食 $30 + 3款餸

最後其實天婦羅係一道屬於蒸嘅料理😯

天海家草庵 (北角)
北角和富道21-53號和富地庫57及58號舖