星期日晚的新都城間間都排滿人!眼看呢間最多人,價錢合理,排其他食店之餘,亦在這兒拿了張飛,點知佢翻台都好快,結果反而入左呢間最多人等的上海店.我們沒有經歷別的食家所講的差劣服務,但如此多客,工作忙碌卻也沒有待慢我們,我男友看看四周,不禁大嘆:"呢度做侍應都好忙喎.."唔只侍應,連出菜都十分快!小籠包: 皮好薄,勁多湯,但竟然比我大力翻上匙都唔穿!好食!抵讚!! (好似$1X,四隻)婆婆招牌擔擔麵:好似話係即拉的,粗幼適中,麵質不錯,連湯底一起吃進口,好味! ($28)水煮蝦球:呢個貴咯,要$88,湯料微辣帶少麻,不會苦了嘴巴,卻讓人耳根自動發紅,頭頂冒汗,拿捏得洽到好處,頗適合港人口味,值得一讚!不過蝦球無甚特別,如果點水煮牛應該可以更惹味.醉雞:嫩雞滑,花雕香,很不錯婆婆粒粒炒飯:這個味道淡左d,感覺似臘味飯,只係唔係用糯米,表現一般.份量適中,環境ok (如果平時少人d時就更好).我倆較大食,吃以上五道菜剛剛好,盛惠$240左右,貴在水煮蝦球而已.尚有多道菜色想試,留待下次吧!

醉雞:嫩雞滑,花雕香,很不錯