2019-03-23 489 瀏覽
為你著想希望你食之前睇到依篇食評村爺爺最出名一定係隔離啲花膠同龍蝦,但其實佢既車仔麵就係轉角唔使等,都正架你黎食野一定最多聽到一句說話「出面叫左先!」,因為個個都會好自然咁行入去坐低而佢係係出面叫完餸再入去坐,上麵後收錢慢慢食咁既裝修正常但位比較少,坐都會有少少迫,係速食既選擇,牆上有好多好多明星合照、訪問呀咁,亦可以參考下叫咩食好餐牌好多餸同麵低既選擇,貴平都有,粗身既字就係推介,都算均真同唔錯先係招牌龍蝦湯,叫左三餸,價錢真係算唔錯啦龍蝦湯入口好甜,鮮味濃,肯定無味精配伊麵一流,佢既伊麵都係推介,彈牙口感正餸分開裝非常好,唔會俾腩汁同其他餸味影響龍蝦湯既享受試下個頂級蠔油冬菇,超腍,好多汁,好入味果然頂級,口感同一般車仔麵好唔同腩汁豬皮,好腍超級入味,直情好似棉花吸左腩汁咁墨魚手指都好味但相對無咁驚喜,正常加少少gimmick既炸墨魚條,餸既份量都算多,成碗野挾埋晒係超班另一碗就試佢既豬骨湯,配拉麵,四餸都唔使四十蚊,去邊度搵一啖湯入口,咩料,完全無味好似食粥水,撈匀下原來精華係底,不過都係偏淡既湯,淨飲既都還好,夾麵實在無咩味拉麵係中式個隻,無味而幾粉下,一啲都唔好味,我將佢放左
為你著想希望你食之前睇到依篇食評

先係招牌龍蝦湯,叫左三餸,價錢真係算唔錯啦
龍蝦湯入口好甜,鮮味濃,肯定無味精
配伊麵一流,佢既伊麵都係推介,彈牙口感正
餸分開裝非常好,唔會俾腩汁同其他餸味影響龍蝦湯既享受
試下個頂級蠔油冬菇,超腍,好多汁,好入味
果然頂級,口感同一般車仔麵好唔同
腩汁豬皮,好腍超級入味,直情好似棉花吸左腩汁咁

三餸龍蝦湯伊麵

龍蝦湯伊麵

頂級蠔油冬菇

豬皮

墨魚手指

另一碗就試佢既豬骨湯,配拉麵,四餸都唔使四十蚊,去邊度搵
拉麵係中式個隻,無味而幾粉下,一啲都唔好味,我將佢放左落去啲餸既腩汁度當撈麵就好啲
豬大腸好大舊,無咩味又咬到傻,豬紅唔太滑而個味無咩特別,唔太明點解依兩個係餐牌都係粗體
牛筋就正!好腍而入味

三餸豬骨湯拉麵

豬大腸

撈腩汁

一如標題,識食既揀中伊麵、冬菇、豬皮、龍蝦湯等等就覺得好正又平
一唔覺意,食左米粉、拉麵、豬大腸,就肯定覺得伏爆
咪就係要識揀,不過無理由話佢性價比低因爲佢價錢都真係已經好低

#隔離個個食豬骨湯加米粉叫左啲菜做餸落豉油落到佢
#雞翼都好似好正