2023-01-15 1023 瀏覽
📍最近見到網上好多人討論緊呢間係太子嘅餐廳🍴見到佢地啲野擺盤好靚🥳重點係佢仲有好多好正嘅甜品食❤我呢個甜品控梗係要去趁下熱鬧🥳朝聖一下啦✅😋🐠比目魚扒黑松露意大利飯 $138🌈呢個比目魚扒真係好啱我口味呀😋比目魚扒唔單止煎得好香🔥而且個醬汁味道帶點好似味醂嘅甜甜香香嘅味道❤呢個味道係我最鍾意嘅✅加埋香噴噴嘅黑松露意大利飯👍真係冇得輸👍👍🍝日本63°C溫泉蛋卡邦尼闊條麵 $108🌈呢個卡邦尼闊條麵充滿着誠意❤ 闊條麵麵條有煙煙韌韌嘅口感✅而且整體味道🈶️有層次感❤味道一定唔會令你失望💯🦪蒜蓉焗生蠔 +$38/2隻🌈焗生蠔超正🔥蒜蓉味好香👍蠔又大又肥美喔🥳🥳🦞龍蝦湯 +$38🌈味道鮮甜而且顏色又靚❤加埋啲龍蝦肉🦞香味濃郁✅唔錯💯🍰Homemade 伯爵麻糬蛋卷 +$38🌈好喜歡食餐廳每日自家製嘅蛋糕🍰佢哋呢個伯爵麻糬蛋卷🍰外層鬆軟嘅伯爵茶蛋糕卷捲住一層厚厚伯爵茶忌廉💯中間夾注口感QQ麻糬✅好驚喜喔🥳大滿足呢🥳🥳🥐🍦牛角窩夫配雪糕 +$38🌈呢個超正🔥必食呀💯牛角包窩夫嘅口感超酥脆鬆軟👍令佢個牛油味更加出眾😋配搭理雪糕嘅香甜味❤兩者夾埋一齊係口裡面交織出一種鹹鹹甜甜嘅有趣感覺🥳一定要留肚食呀🥳

🐠比目魚扒黑松露意大利飯 $138

🍝日本63°C溫泉蛋卡邦尼闊條麵 $108

🦪蒜蓉焗生蠔 +$38/2隻

🌈焗生蠔超正🔥蒜蓉味好香👍蠔又大又肥美喔🥳🥳

🦞龍蝦湯 +$38

🌈味道鮮甜而且顏色又靚❤加埋啲龍蝦肉🦞香味濃郁✅唔錯💯

🍰Homemade 伯爵麻糬蛋卷 +$38

🥐🍦牛角窩夫配雪糕 +$38

🌈呢個超正🔥必食呀💯牛角包窩夫嘅口感超酥脆鬆軟👍令佢個牛油味更加出眾😋配搭理雪糕嘅香甜味❤兩者夾埋一齊係口裡面交織出一種鹹鹹甜甜嘅有趣感覺🥳一定要留肚食呀🥳🥳 🍮 Tiramisu麻糬提拉米蘇 +$48

🌈最近我好鍾意食提拉米蘇喔😋呢個Tiramisu麻糬提拉米蘇超正呀❤佢哋嘅Tiramisu味道夠曬香濃🔥濃濃嘅Tiramisu味道再加埋香滑嘅cream✅口感一啲都唔漏💯正呀🥳
  • 伯爵茶麻糬卷蛋
  • 牛角窩夫配雪糕