2023-02-16
「食乜好⋯」每次出外做野,每次都好苦惱呢個問題😫 今次好彩有同事帶路,黎左長沙灣既炯記餐室~環境好開揚舒服,如果唔係門面有大大個餐牌寫食咩,仲以為去左西式輕食餐廳,雖然的確有呢類野食提供⋯(燒味撈麵crossover全日早餐牛角包,仲要有得打邊爐係咩玩法😂)好啦,講返食左咩先。我地兩條友叫左兩個四寶麵一份小食,合理份量吧?結果餐點黎到就GG啦😱 係勁大份既四寶麵阿!超大份!一份兩個人食都得!單單計牛腩牛肚,我諗係出面食已經係個例牌小菜⋯點餐時我仲內心OS 70蚊好似貴左啲啲。對唔住,我錯了😂四寶麵有牛腩、牛肚、豬手、手撕雞。味道方面都係水準之作,牛腩軟稔,牛肚豬手入味,手撕雞正路野~麵撈得岩岩好,唔會太油膩,又夠味,正😋麵餐可以二選一,湯或野飲,紅蘿蔔湯好清甜😋 奶茶就不夠不失,奶味較濃。最後介紹埋個小食—麻辣爽魚皮,一點呢個小食,阿姐姐就話擇得好,佢都好鐘意食😂 大概係平時既小辣辣度,好爽口入味!同事之後都打包左份,話要拎返屋企煲劇送酒😂整體都好正!下次出開黎做野,就唔洗煩食咩啦😋
整體都好正!下次出開黎做野,就唔洗煩食咩啦😋