2020-02-26 104 瀏覽
WAGYU YA顧名思義係主打和牛既餐廳🥰滿滿嘅油脂、入口即溶,真係好想食完一件又一件1️⃣和牛拼盤 佢嘅和牛雖然有好充足嘅油脂,不過唔覺得好油膩,仲會好想一件一件咁食。拼盤包括牛舌、肩胛、西冷、肉眼💯我最鍾意反而係西冷,肉味超香.油脂分佈好平均;而牛舌亦好爽,完全無筋!2️⃣A5和牛海膽多士 呢個係用多士夾住吉列和牛,然後再喺上面鋪上海膽。和牛勁厚、勁肥美。味道唔算好濃,加咗少少海鹽落去就已經好正,海膽唔係好甜個種,同個和牛多士都好Match、好Soft.3️⃣和牛海膽丼 呢款用左肩胛位既和牛,師傅只係稍微燒左佢一面,所以都好似生和牛咁。牛肉好滑、quality真係好好🙈4️⃣鵝肝和牛丼 最後點左個熟食🙈鵝肝好肥美呀!而牛肉亦都燒得入味,脆脆地。都算係第一次食鵝肝配和牛,雖然好似好肥不過都係食哂🤭

1️⃣和牛拼盤

A5和牛海膽多士