2016-06-09 3494 瀏覽
一向最愛食#Sundaybrunch🍝, 放假食下好西嘆下酒🍸正到暈!呢間Alchemy Restaurant & Lounge 最出名係食黑暗dinner🔮(即係食野環境黑到伸手不見五指,要用自己感覺試清楚食物既味道),餐廳環境好有格調。咁食brunch就唔使咁黑既,佢逢假期都會做brunch set, 有生蠔、吞拿魚三文魚撻🐠、蘆筍薄切八爪魚🐡、芝士、帶子伴蛋等,再加埋甜品咁🍰,全部都好精緻細細件,最岩我呢d鍾意食finger food 既人, 我最like個八爪魚, 同個souce 配搭得好好。個甜品就懶特別,一個朱古力波波🍮,黎到枱面再倒d熱朱古力落去,個波波融左個窿,裏面係個雪糕球🍨, 味道就不過不失啦! 作為酒鬼既我,仲㨂左free flow Laurent Perrier 香檳,邊食邊食,都咪話唔梳乎。
2016-06-09