2020-11-21 1071 瀏覽
朋友推薦下,話有間係The One新開張嘅日式西餐廳<Fifth Element Shokudo>,價錢吾貴好抵食,仲有黑毛和牛丼、 pizza、意粉、小食同甜品等等,當然要來試下啦!!~餐廳裝修走年輕日系風格,用上木系枱櫈,屬於簡約風路線。餐牌上面嘅食物貴精不貴多,但全部都好啱我心水。餐廳供應QR code下單,方便又準確。<黑毛和牛牛扒丼 $78>黑毛和牛牛扒丼用大碗盛上,牛扒薄切,都有成8塊,份量不少,旁邊伴有火箭菜,倍添新鮮感。和牛牛扒煎得微香,入口帶有肉汁,牛肉味重。配埋日本珍珠米飯,煙煙韌韌幾好食。<蟹蝦特製醬味噌麵團薄餅 $98>9寸pizza原來都幾大個,薄餅上面有絲絲蟹肉,同幾隻大蝦,仲帶有淡淡芝士香味,薄餅底帶煙韌鬆軟質感,非常好食,值得推薦!!整體來講,餐廳環境坐得舒服,空間夠濶落,食物質素不錯,而且價格非常親民抵食。離開時才發現,餐廳原來係OpenRice 訂枱仲有6折優惠,不過今次冇用到,下次來之前記得要係OpenRice 看看仲有冇最新優惠啦!!~

<黑毛和牛牛扒丼 $78>

<蟹蝦特製醬味噌麵團薄餅 $98>