2017-12-04 133 瀏覽
話說友人介紹一間勁好食既西餐廳,咁arm 💁🏻‍♂️約到一group 好友去試下,就食下傳說中藍帶廚師既手藝今次我地選擇坐吧台,氣氛好d播住輕快音樂加杯白酒同自家製法包,好chill ,白酒好適合女仔飲,甜甜地,果香重,不知不覺就飲左好多😂法包好軟,相對外面普通bakery shop 可以用嚟做star war 劍打交既法包,外脆內軟,加埋olive oil n vinegar,2個字形容,好食選擇5算太多,選擇困難症既朋友有福了Starter, grilled vegetable salad ,蔬菜新鮮鮮甜,一食就知5係用平價食物hea製,一咬落去係爽同多汁既Oyster ,好大隻,鮮甜Fresh blue mussels ,超好食一食就知佢地用fresh mussels 5係雪地既,嗰種煮到又無酢味,又新鮮,又入味,只可以說,你一定要試今次叫左3個自製意粉食,carbonara ,好creamy ,仲有半熟蛋mix 埋一齊,5錯Semi dried cherry tomato fettuccine,酸酸地,好開胃,加上有咬口既意粉,其實廚師有無心整嘢食,一食就知,好明顯,the ch

今次我地選擇坐吧台,氣氛好d

選擇5算太多,選擇困難症既朋友有福了

Oyster ,好大隻,鮮甜

Fresh blue mussels ,超好食

Semi dried cherry tomato fettuccine,酸酸地,好開胃,加上有咬口既意粉,其實廚師有無心整嘢食,一食就知,好明顯,the chef put his heart in it😢touching

Boston lobster ,個龍蝦好爽,好彈牙,5係林既,加埋lobster source , quality of life

Salmon terrine ,配料新鮮,cherry tomato 爽甜,咬落去,會噴哂汁,salmon texture 好特別,加埋mustard dressing ,5食mustRd 既我,竟然食左好多😅

重點係個蟹肉湯同truffle and porcini risotto ,以超級咀鵰既我嚟講,個risotto 值99分,差1分滿分係因為希望佢keep 住個quality 😂😂 risotto 完全無臭gas味,平時去西餐廳食truffle , d味,我係會完全5掂個飯,所以我對佢地今次個risotto 都係零期待。。點知一試難忘
好香,濕度硬度適中,加上小小cheese , 信我,MUST TRY
,impressive 程度打贏哂所有我食個5星級酒店,餐廳既risotto😍😍😍

蟹肉湯,勁足料,一飲就知,廚師好俾心機去煲,配埋法包,

US prime beef strip Ioin, 我終於食翻d 有牛味,有肉汁既牛,真係明白點解有心煮加好既食材,會令到人地樂而忘返,同再次光顧

最後order mango Mille feuille同creme brûlée 為美食天堂g旅畫上完美既句號

總括而言,下次,因為個blue mussel , soup, dried tomato fettuccine, truffle risotto ,I will be back ☺️☺️希望chef可以繼續保持quality and let more people to try these awesome food