2019-10-05 1280 瀏覽
約咗朋友食飯,朋友介紹呢間日本放題好好食,所以唔使諗,去呢間試吓。入去唔會好迫,枱同枱之間唔會太貼,都坐得好舒服。放題最緊要多選擇,呢度有2大本放題紙,最啱多心嘅我。經過一輪狂tick,首先黎刺身拼盤,刺身食落都好新鮮,好鮮甜,完全冇腥味,d三文魚都係厚切,好有口感。海膽手卷,一個迷你手卷有3片海膽,好足料,好鮮甜,冇苦味,超正。呢度有即製特飲,我地叫咗珍珠奶茶同苿莉花百香果綠茶,我覺得都ok,同出面買嘅台式飲品差唔多質素,唔太甜。出面都有清酒任飲,仲有熱盤可以選擇。鹽燒海蝦--係即燒,熱辣辣,好香,蝦好新鮮同彈牙。燒羊架--有香草加上面一齊燒,燒得好香好惹味,唔會覺得好酥,冇燒得過熟而韌,好好食。燒菠蘿--呢款係醒胃之選,菠蘿酸酸甜甜,菠蘿燒咗增加咗甜度,好好食。芝麻雞翼係必叫,即炸,炸得好香脆,外脆內軟,勁正。櫻花戀人--都係第1次食,好特別,成件白色,外面有2塊刺身包住壽司飯,上面仲有櫻花魷魚,個味好夾好好食。天婦羅-都係即炸,外皮好脆,內面用料都新鮮。黃金燒帆立貝-燒得好香,帶子唔會燒得過熟,好惹味。呢度都好多款不同嘅小炒可以叫,我地叫咗幾款,分別有辣酒煮蜆、鐵板和風牛舌同xo

入去唔會好迫,枱同枱之間唔會太貼,都坐得好舒服。

放題最緊要多選擇,呢度有2大本放題紙,最啱多心嘅我。

出面都有清酒任飲,仲有熱盤可以選擇。

鹽燒海蝦--係即燒,熱辣辣,好香,蝦好新鮮同彈牙。

芝麻雞翼係必叫,即炸,炸得好香脆,外脆內軟,勁正。
天婦羅-都係即炸,外皮好脆,內面用料都新鮮。
黃金燒帆立貝-燒得好香,帶子唔會燒得過熟,好惹味。

呢度都好多款不同嘅小炒可以叫,我地叫咗幾款,分別有辣酒煮蜆、鐵板和風牛舌同xo醬蜜糖豆炒象拔蚌,個辣酒蜆好惹味,唔算太辣,鐵板牛舌好香口,牛舌炒得好淋,唔韌,炒象拔蚌炒得好有鑊氣,好鮮味。

最後緊係到甜品時間啦,呢度有自製窩夫,上枱時熱辣辣,仲配埋雪糕一齊食,一流。除咗呢款自家製甜品之外,仲有大量自家製嘅蛋糕同甜品可以選擇,出面仲有雪糕糯米池同黑牛雪條,但最驚喜係每人可以選擇一杯haagen-dazach ,movenpick同dreyers,勁正。出面仲有4個大雪櫃嘅飲品,選擇真係唔少。