餐廳: 翡翠拉麵小籠包
資訊:

餐廳: 翡翠拉麵小籠包
資訊:

2019-01-08 373 瀏覽
機場野食不外乎兩大特色:hea,貴trap住你係機場無得走出去,又真係要等下,又真係會餓,基本上食客已經輸晒,唯有希望佢有良心啦見到翡翠拉麵小籠包有個透明玻璃睇住師父即拉拉麵,應該食得過掛,等左一陣就有位,全開放式店舖,空間感好啲,感覺都唔錯上海菜,主打拉麵同小籠包,本人極愛煨麵而好耐無食,當然唔理招牌係咩都要食下啦另一個就試下佢既拉麵,夠時間又有興致既,佢都有套餐望落幾唔錯既嫩雞煨麵,居然上先過拉麵,一係就之前落錯單,一係就整得唔好啦,有啲餐廳甚至會話定你知要等二十分鐘,因為煨麵係要時間煨,唔係就唔好食一食,麵條只係淋左既麵,亦無同湯煨埋一齊,失望唔係話唔好味但唔講得上係煨麵既風味,嫩雞就唔太嫩菜肉雲呑手工拉麵,雲呑大粒量多,一團拉麵係中間配以清澈雞湯,賣相不錯雞湯味濃得黎薄身,好夾到個麵本身較粗同彈牙既口感手工拉麵果然幾出色,麵條分明而唔硬,好味菜肉雲呑皮滑,味道可以,成碗麵算整得幾好機場食物黎講都算幾唔錯,服務ok,百幾蚊亦可以接受,飛前飛後不妨食下,好過食貴出面兩倍既burger係個位就迫啲、人就多啲咁#隔離枱外國人食左六籠小籠包#四面圍住四種語言食野#我wechat pay佢
機場野食不外乎兩大特色:hea,貴

一食,麵條只係淋左既麵,亦無同湯煨埋一齊,失望
唔係話唔好味但唔講得上係煨麵既風味,嫩雞就唔太嫩

嫩雞煨麵

煨麵

雞湯味濃得黎薄身,好夾到個麵本身較粗同彈牙既口感
手工拉麵果然幾出色,麵條分明而唔硬,好味
菜肉雲呑皮滑,味道可以,成碗麵算整得幾好

菜肉雲呑手工拉麵

菜肉

係個位就迫啲、人就多啲咁

#隔離枱外國人食左六籠小籠包
#四面圍住四種語言食野