2017-12-25
#永世唔會再幫襯#純粹個人意見不喜勿插#長文慎入希望藉此 post 勸告各位係佢新張期間最好都唔好幫襯佢間餐廳!!! 否則只會食到一肚氣見佢做緊 X'mas package , 慕名而黎,房間質素唔錯, 最 pk 係今晚平安夜晚餐上菜速度,慢個隻龜!情況: 7:30 pm 入座7:45 pm 前菜8:30 pm 湯8:48 pm 主菜9:00 am 甜品雖然 full house , 但人流唔算多,目測40-50 人左右。demand 唔係話太多,而且又係 set dinner, 全部都係 standard 野,預左今晚係平安夜,上菜都要上到禁。好難唔幫佢宣傳下。枱枱食完前菜,起碼等 30 mins - 45 mins 先有個湯飲,仲要攤到凍晒。真係好想問句: 個湯仲切緊材料呀?個個食客都濃晒面。飲完湯,又等 45 mins 先上主菜。仲要係催佢先有得上。你估你係法國餐廳,米芝連呀!無諗過投了信任既一票比呢間酒店,結果太令人失望!平安夜晚餐,每個 course 都要等30-45 mins , 係路唔係路呀?寫完意見書,個經理打黎跟著。佢聲稱 #酒店準備不足,你地覺得呢個藉口可成立嗎?今
#純粹個人意見不喜勿插
#長文慎入
情況:
7:30 pm 入座
7:45 pm 前菜
8:30 pm 湯
8:48 pm 主菜
9:00 am 甜品
寫完意見書,個經理打黎跟著。佢聲稱 #酒店準備不足,你地覺得呢個藉口可成立嗎?今晚平安夜,作為一間食肆,酒店,唔會唔知今晚對於食客黎講有幾重要掛....... 即使 full house 都有限人數,佢地心裡有數,要準備咩。點會今次搞到廚房/備料/上菜禁差!
Main course , 即叫即煮,要等耐d , 明白既,但係連湯都要等禁耐,真係第一次見!
個經理見我投訴,話要出 post, 就 offer 請番我地食多次/ 免費早餐。我真係唔會再去食!
今次就當自己當黑!各位要唔要去食,就自己衡量啦!